Hoe kom je er

Fans ligt in het departement Aveyron in Zuid-Frankrijk, 5 kilometer pal ten zuiden van het plaatsje Rignac, en zo'n 4 kilometer ten westen van Belcastel "un des plus beau villages de la France", één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, aan de oevers van de rivier de Aveyron. Rignac ligt precies tussen de steden Rodez en Villefranche de Rouergue in. Deze steden liggen op zo'n 50 kilometer afstand van elkaar, en dus ieder 25 kilometer van Rignac.

U kunt op twee verschillende manieren bij Fans komen:

Te Voet:

De Grande Randonnée nummer 62B brengt u bij ons tot voor de deur, 3 à 4 kilometer na Belcastel lopend in de richting van Prévinquières en Villefranche de Rouergue, of uiteraard omgekeerd in de richting van Rodez lopend, vóór Belcastel.

Per Auto:

De snelste weg is de autoroute. Vanaf Parijs naar Clermont-Ferrand; rij dóór in de richting Montpellier; verlaat de autoroute pas bij Sévérac-le-Chateau en rij richting Rodez; volg bij Rodez de borden Montauban (duidelijk aangegeven op de groene route borden). Een half uurtje rijden na Rodez, (u rijdt op de D994) komt u bij de rotonde met de aanduiding "Giratoire de Rignac-Centre" (de eerste rotonde na Rodez). Sla daar linksaf richting Belcastel en Colombiès (de D997). Niet naar het dorp Rignac rijden dus. Rij over deze weg ongeveer 5 kilometer door tot vlak vóór Le Pont Neuf, waar u rechtsaf slaat naar Fans (bordje is nèt zichtbaar achter het bordje waar Le Pont Neuf op staat). Maak een ruime bocht tot op de andere weghelft, anders kunt u de draai niet maken. Volg dit weggetje langs de rivier (aan uw linkerhand) een kleine kilometer tot het eerste huis, en u bent gearriveerd. Als u tot de ontdekking komt dat u de rivier bent overgestoken, dan bent u te ver gereden!

NB1. Deze route voert u over de A75 naar ons toe. Maar het is ook goed mogelijk om over de A20 hierheen te rijden. Het voordeel van de route over de A75, is dat u vanaf het verlaten van de snelweg nog één uur rijdt om bij ons te komen. Volgt u de A20 dan bent u vanaf de snelweg nog zeker anderhalf tot twee uur onderweg hierheen. Dat is als u moe bent van de lange reis vaak heel erg zwaar, want bij het verlaten van de snelweg denk je al snel \"we zijn er bijna\", en dat valt dan tegen.

NB2. Als u uw route laat bepalen door een routeplanner, voert u dan voor Fans de juiste gegevens in. De coördinaten staan hieronder vermeld. Er zijn méér Fansen, en die kunnen een heel eind uit de buurt liggen. De postcode kan ook helpen: die is 12390. In elk geval is het zo dat veel routeplanners de wegen hier in de omgeving nog niet hebben ingevoerd, of als ze dat wel hebben gedaan, soms met inbegrip van karrensporen en dichtgegroeide koe paadjes, u kunt voor erg onaangename verrassingen komen te staan. Beter dus uw routeplanner te programmeren op Rignac (let wel: in het departement Aveyron, of met vermelding 12 of 12390), en de routebeschrijving die wij hier geven te gebruiken voor de laatste kilometers.

Voor degenen met een navigatiesysteem, dit zijn de coördinaten:

N 44°22.923’ E 2°17.923’ of 44.382050, 2.298717